Bootovanie ZipSlack/BigSlack

Existuje niekoľko spôsobov ako bootovať ZipSlack a BigSlack. Najbežnejšie je použiť priložený LINUX.BAT na bootovanie systému z DOS-u (alebo DOS módu pod Windows 9x). Na to aby tento súbor fungoval, musíte ho upraviť a prispôsobiť svojmu systému.

Začnite otvorením súboru C:\LINUX\LINUX.BAT vo svojom obľúbenom textvom editore. Na začiatku súboru si všimnite veľký komentár. Vysvetľuje, čo potrebujete upraviť v tomto súbore (a tiež, čo urobiť ak bootujete z externej Zip mechaniky). Nemajte obavy ak nerozumeite nastaveniu root=.Existuje niekoľko príkladov, takže si kľudne jeden vyberte a vyskúšajte ho. Ak nefunguje, môžete súbor upraviť znova, zakomentovať riadok, ktorý ste odkomentovali a vyskúšať iný.

Po tom ako ste odkomentovali riadok, ktorý chcete tým, že ste vymazali “rem ” na začiatku riadku, uložte súbor a ukončite editor. Prepnite svoj stroj do DOS módu.

Warning

Okno s Príkazovým riadkom DOS-u vo Windows 9x NEBUDE fungovať.

Napíšte C:\LINUX\LINUX.BAT aby ste nabootovali systém. Ak pôjde všetko hladko, dostanete prihlasovaciu výzvu.

Prihláste sa ako root, bez hesla. Pravdepodobne budete chcieť nastaviť nejaké heslo pre root-a, a tiež pridať konto pre seba samého. V tomto bode by ste sa mali obrátiť na iné sekcie v tejto knihe pre informácie o všeobecnom používaní systému.

Ak vám použitie súboru LINUX.BAT na nabootovanie systému nezafunguje, mali by ste si pozrieť priložený súbor C:\LINUX\README.1ST, kde nájdete popis iných spôsobov bootovania.