Kapitola 17. ZipSlack a BigSlack

Obsah
Čo je to ZipSlack/BigSlack?
Ako získať ZipSlack/BigSlack
Inštalácia
Bootovanie ZipSlack/BigSlack
Inštalovanie, odinštalovávanie a upgradovanie softwaru
Najčastejšie problémy
Ako získať pomoc
Zhrnutie

Čo je to ZipSlack/BigSlack?

“ZipSlack” je špeciálna varzia Slackware Linux. Je to už predinštalovaná kópia Slackware-u, ktorá je pripravená bežať z vášej DOS alebo Windows partície. Je to základná inštalácia, nedostanete všetko čo obsahuje Slackware. Ak chcete so ZipSlack-om všetko, mali by ste vyskúšať “BigSlack”.

ZipSlack dostal svoje meno podľa toho, že je distribuovaný v jednom veľko .ZIP súbore. Užívateľom DOS-u a Windows-u budú pravdepodobne takéto súbory povedomé. Sú to skomprimované archívy. ZipSlack archív obsahuje všetko čo potrebujete aby ste dostali funkčný a bežiaci Slackware.

Je dôležité poznamenať, že ZipSlack a BigSlack sú dosť odlišné od normálnej inštalácie. Hoci fungujú rovnako a obsahujú rovnaké programy, ich cieľové obecenstvo a funkcie sú odlišné. Niktoré výhody a nevýhody ZipSlack-u a BigSlack-u sú popísané nižšie.

Ešte jedna vec, vždy by ste si mali prezrieť dokumentáciu priloženú v skutočnom ZipSlack alebo BigSlack adresári. Obsahuje najposlednejšie informácie o inštalovaní, bootovaní a všeobecnom použití produktu.

Výhody

  • Nepotrebuje opätovné rozdelenie vášho disku na partície.

  • Vynikajúci spôsob ako sa naučiť Slackware Linux bez trápenia sa s inštalačným procesom.

Nevýhody

  • Používa súborový systém DOS-u, ktorý je pomalší než pôvodný Linux-ový súborový systém.

  • Nefunguje s Windows NT.